Costa de Azahar
Grao de Castellón
El Grao de Castellón (Grau de Castelló, en valenciano) es un distrito de Castellón de la Plana, capital de la provincia que lleva el mismo nombre. Se sitúa a solo 4 kilómetros del centro de la ciudad y limita al Norte con Benicasim y al Sur con Almassora. A Grao de Castellón llega la autovía CS-22 que comunica la N-340 con el Puerto de Castellón aunque la mejor manera para llegar a Grao de Castellón es en bici por cualquiera de las dos vías interurbanas que la unen con Castellón: la Avenida del Mar y la Avenida Hermanos Bou.
La idiosincrasia de El Grao de Castellón es tal que tradicionalmente ha sido considerada casi como un pueblo aparte; su historia y las fiestas de Grao de Castellón la distinguen del resto de la ciudad. Siendo un barrio marinero es de entender que la mayoría de atractivos turísticos que encontramos en Grao de Castellón tienen que ver con la vida marítima. Los principales atractivos turísticos de Grao de Castellón son la plaza del Mar, verdadero punto neurálgico donde se reúnen castellonenses, “graueros” y visitantes, la lonja, donde se venden deliciosos pescados, el Real Club Náutico, las dársenas del puerto pesquero y el puerto comercial. Es en esta zona donde una sucesión de bares, restaurantes, tiendas, cines y hoteles hacen que visitar Grau de Castelló sea toda una aventura. Otros lugares de interés turístico de Grao de Castellón son el edificio Moruno y el faro de Grau que, como la mayoría de faros, conserva el romanticismo de tiempos remotos.
Sin embargo, son los más de 8 km de playas situados entre El Grao y Benicassim, lo que atrae a más visitantes. Todas estas playas gozan de bandera azul desde hace años pero sin duda la joya de la corona la encontramos en la playa de El Serradal que además de disponer de abundante vegetación mediterránea en la zona de dunas, albergar una micro reserva de un pájaro muy curioso: el chorlitejo patinegro.
También te puede interesar
Costa dels Tarongers
Grau de Castelló
El Grau de Castelló és un districte de Castelló de la Plana, capital de la província que porta el mateix nom. Se situa a només 4 quilòmetres del centre de la ciutat i limita al Nord amb Benicàssim i al Sud amb Almassora. A Grau de Castelló arriba l’autovia CS-22 que comunica la N-340 amb el Port de Castelló tot i que la millor manera d’arribar a Grau de Castelló és en bici per qualsevol de les dues vies interurbanes que uneixen El Grau amb Castelló: l’Avinguda del mar i l’avinguda Germans Bou.
La idiosincràsia del Grau de Castelló és tal que tradicionalment ha estat considerada gairebé com un poble a part; la història i les festes de Grau de Castelló la distingeixen de la resta de la ciutat. Com que és un barri mariner s’entén que la majoria d’atractius turístics que trobem a El Grau es relacionen amb la vida marítima. Els principals atractius turístics de Grau de Castelló són la plaça del Mar, veritable punt neuràlgic on es reuneixen castellonencs, «grauers» i visitants, la llotja, on es venen peixos exquisits, el Reial Club Nàutic, les dàrsenes del port pesquer i el port comercial. És en aquesta zona on una successió de bars, restaurants, botigues, cinemes i hotels fan que visitar Grau de Castelló sigui tota una aventura. Altres llocs d’interès turístic de Grau de Castelló són l’edifici Morú i el far de Grau que, com la majoria de fars, conserva el romanticisme de temps remots.
No obstant això, són els més de 8 km de platges situats entre El Grau i Benicàssim, el que atrau més visitants. Totes aquestes platges gaudeixen de bandera blava des de fa anys però sens dubte la joia de la corona la trobem a la platja del Serradal que a més de disposar de vegetació mediterrània abundant a la zona de dunes, allotja una micro reserva d’un ocell molt curiós: el corriol camanegre.