Barcelona
Carrer del Portal de l’Àngel a Barcelona
El Portal de l’Àngel de Barcelona era una de les antigues entrades a la ciutat quan encara estava emmurallada. Es situa just davant de Plaça de Catalunya i arriba fins al carrer de la Porta Ferrissa, una altra de les entrades de la Barcelona emmurallada, però des la Rambla i, fins a la plaça de la Catedral, ja que aquest carrer s’acaba bifurcant.
El Portal de l’Àngel és avui dia el carrer més concorregut de la capital catalana, per darrere del carrer Pelai, i on el lloguer dels locals és de vegades, fins i tot més car que al Passeig de Gràcia.
Aquest carrer barceloní està ple de comerços i predominen les sabateries. Però també hi ha marques de roba com la nova botiga de Zara i l’H&M, que ocupa l’antiga seu de Gas Natural. El disseny de la botiga és realment increïble. Massimo Dutti, Calzedonia, Bershka, MANGO o Stradivarius, són altres de les botigues de roba que el visitant pot trobar.
Un dels edificis més bonics d’aquest carrer l’ocupa El Corte Inglés, i està molt especialitzat en música, cinema i esports. Antigament, se situava aquí Can Jorba i posteriorment Galerías Preciados, però amb la seva desaparició, El Corte Inglés es va fer amb l’edifici.
El Portal de l’Àngel també alberga rellotgeries, joieries i restaurants. Al final del carrer, quan es bifurca per esdevenir Porta Ferrissa, ens trobem amb una mena de mansió d’aire Gòtic que alberga obres de Salvador Dalí. No t’ho perdis! Just davant, un edifici modern coronat amb un fris dissenyat per Pablo Picasso, exposa projectes d’arquitectura molt interessants.
Si el visitant continua per Porta Ferrissa, trobarà més comerços, però si decideix explorar per l’altre camí, el carrer acabada morint a la Plaça de la Catedral, inici del Barri Gòtic.
Si baixem pel Portal de l’Àngel des de Plaça Catalunya, hem d’estar atents a un dels carrerons que gira cap a l’esquerra. Aquí es troba el mític cafè «Els Quatre Gats», centre de reunió d’artistes i intel·lectuals de finals del XIX i principis del XX. Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Salvador Dalí, Pablo Picasso, i un llarg etcètera de personatges singulars es reunien en aquest cafè.