Costa Valenciana
Falles i Setmana Santa a València
Explica la llegenda que a mitjan segle XVII, el capvespre del dia de Sant Josep, el gremi de fusters de València feia neteja dels seus tallers cremant en grans fogueres les restes sobreres de fusta. A més, com ja començava la primavera, també cremaven les estructures de les quals penjaven els seus llums d’oli: els “parots”. Amb el temps, la inventiva popular va començar a vestir aquests parots, que són l’origen dels «ninots» actuals. En to crític i satíric, els ninots, que poden arribar als 30 metres, representen personatges rellevants de la societat que mereixen la burla del casal faller. La falla és “plantà” durant diversos dies als carrers de València abans de ser cremada en la foguera. Només la millor és salvada del foc per la comissió fallera, les altres són pastura de les flames el 19 de març durant la “cremà”, moment culminant de la festa. La resta de la nit la percussió i els focs artificials fan de València una festa a l’aire lliure que no acaba fins l’endemà.
Perquè no et perdis ni un detall d’aquesta espectacular festa, DeMediterràning ha preparat un munt d’ofertes d’hotels per a les Falles. Del 15 al 19 de març, vine a València amb les falleres i no et perdis ni una mascletà!
Si a més, vols gaudir de les altres activitats que se celebren durant la setmana de falles, has de saber que totes les nits se celebren espectacles de pirotècnia cada cop més espectaculars fins que arriba la “nit del foc”, el 18 de març. A més, a partir de les 8 del matí, cada dia podràs gaudir de la “despertá”. Les bandes musicals recorren els carrers de València tocant música i la gent els segueix llançant petards, despertant a qui encara dorm i convidant-los a unir-se a les celebracions del dia. També pots anar a l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats, patrona del País Valencià. Un espectacle emocionant on les diverses comissions falleres vesteixen la Verge amb clavells vermells, blancs i roses fins que la Plaça de la Verge queda completament inundada de flors i desfila davant la “geperudeta” l’última persona: la Fallera Major de València.
Setmana Santa a València
Com diu l’himne, València és la terra de les flors, de la llum i de l’amor. Perquè t’enamoris de la capital del Túria, DeMediterràning ha seleccionat per a tu les millors ofertes d’hotels a València per Setmana Santa. Ja veuràs com no t’hi podràs resistir.
Per anar obrint boca, et donem uns consells per visitar València sense pressa però sense pausa.
En els darrers temps, La Ciutat de les Arts i les Ciències ha esdevingut un dels pols d’atracció turística de València més importants. El complex, dissenyat per Santiago Calatrava i Félix Candela, l’integren cinc elements espectaculars. Per això, te’l presentem com un imprescindible, una d’aquelles coses que has de veure a València.
A més de la Ciutat de les Arts i les Ciències, València ofereix moltes més possibilitats. El barri del Carme, centre històric de la ciutat, és sense cap dubte un lloc de visita obligada. Quan hagis travessat les Torres de Quart i de Serrans, et recomanem que et perdis pels carrerons estrets i empedrats on es fonen les cultures musulmana i cristiana. La plaça de la Mare de Déu, el conjunt catedralici, la Llotja de la Seda, el Palau de la Música, la plaça de l’Ajuntament i la Marina Reial són altres punts d’interès turístic de València que no pots oblidar-te’n.